top of page

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις.

Εικόνα συγγραφέα: ThomaisThomais

Έγινε ενημέρωση: 23 Οκτ 2024

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

  Από την περιβαλλοντική καταστροφή λόγω της μαζικής μονοκαλλιέργειας, στην καταστροφή της υγείας από ζυμαρικά, ψωμί, Πίτσες, «δημητριακά» σκευάσματα πρωινού, αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…όλα προέρχονται από τον  πολυμεταλλαγμένο σπόρο του σιταριού…

 

  Για να μπούμε λίγο στο θέμα, να σας πληροφορήσω ότι το σιτάρι στις μέρες μας είναι ο πιο μεταλλαγμένους σπόρος, μαζί με το καλαμπόκι και τη σόγια! Δεν έχει καμμία σχέση με το σπόρο που ξέραμε 70 χρόνια πριν!

 

  Υπεύθυνη για τη καταστροφή της Φύσης, των δασών (αποψίλωση), του οξυγόνου, αλλά και της περιεκτικότητας του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά, είναι η μονοκαλλιέργεια!! Η Φύση δεν κάνει λαθη!! Έχετε δει ποτέ στη φύση να ευδοκιμεί μόνο ένα είδος? Έχετε δεί ποτέ κανένα δάσος να χρειάζεται τον ανθρώπινο παράγοντα για να επιβιώσει? Όχι. Ένα είδος μόνο του δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει.

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

  Αντί λοιπόν οι παραγωγές να γίνονται με την αρχή της συγκαλλιέργειας…οι μεγαλοκτήμονες επιλέγουν να φυτέψουν ένα είδος. Αυτό οδηγεί σε καινούριες ανάγκες και έξοδα:

 

-Απαραίτητη η χρήση ζιζανιοκτόνων. Εφ όσον δε συνυπάρχουν ωφέλιμα είδη φυτών, ώστε οι σοδειές να αλληλοπροστατεύονται, αναπτύσσονται βλαβερά είδη, που τα εξοντώνουν με δραστικά χημικά όπως το roundup…το οποίο η δική μας φανταστική (ούτε καν) κυβέρνηση, επιτρέπει!! Αυτά, βεβαίως θα εξοντώσουν και τους πολίτιμους επικονιαστές, και θα καταστρέψουν το έδαφος!! Εδώ, πολύ σημαντική μελέτη για τη γλυφοσάτη (Roundup) στις σοδειές και τις επιπτώσεις στην γεία

 

-Απαραίτητη η χρήση λιπασμάτων. Αφού η βιομηχανία κατέστρεψε με τη μονοκαλλιέργεια την περιεκτικότητα του εδάφους σε θρεπτικά συστατικά ,  ρίχνει λιπάσματα που, ναι μεν, αναπτύσουν τα φυτά, από την άλλη δε, τρώμε «αέρα»!!

*Δε διατηρουν και ζωακια, ώστε να τα χρησιμοποιούν στη ζιζανιοκτονία και να ωφελούν την παραγωγή με την κοπριά τους… Αλλά βλέπετε? Όσα αναφέρω αποτελούν οικοσύστημα. Μόνο έτσι λειτουργεί ο κύκλος της ζωή με υγιή τρόπο.

 

-Απαραίτητα βελτιωτικά εδάφους. Μετά τη μηχανική εκσκαφή, τη σοδεία, το πλήρες ξερίζωμα, το έδαφος χρειάζεται βελτιωτικά για να υποδεχθεί νέα καλλιέργεια και για να μπορεί να συγκρατεί σωστά το νερό.

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

  Οι ορθές πρακτικές καλλιέργειας είναι γνωστές από την αρχαιότητα, και έθρεψαν χιλιάδες γενιές! Για παράδειγμα, η συγκαλλιέργεια καλαμποκιού-φασολιών-κολοκυθιών. Τα κολοκύθια που αναπτύσσονται στο έδαφος προσφέρουν άψογη εδαφοκάλυψη κατά της εξάτμισης και κατά των ζιζανίων, τα ριζικά τους συστήματα απλώνονται σε διαφορετικό βάθος, άρα δεν ανταγωνίζονται για νερό και τροφή, το καλαμπόκι προσφέρει στήριξη για τα αναρριχητικά φασόλια, και τα φασόλια εμπλουτίζουν με απαραίτητο άζωτο. Κατά τη συγκομηδή, τα εναπομείναντα φυτά παραμένουν, και εμπλουτίζουν το έδαφος με θρεπτικά (φυσικό κομπόστ). Άλλο παράδειγμα, η φύτευση τομάτας με βασιλικό, που θα βελτιώσει τη γέυση της τομάτας και θα απωθήσει τα έντομα. Άλλο, η φύτευση λαχανικών μαζί με κατιφέδες, για τους ίδιους λόγους. Έτσι, επιτυγχάνουμε και το να προσελκύουμε επικονιαστές!

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

  Τι έκανε, λοιπόν η καταπληκτική βιομηχανία των προσκυνητών του χρήματος? Αφού τη μεγαλύτερη ζήτηση είχε το σιτάρι και χρησιμοποιείται σχεδόν στα πάντα…το μετάλλαξαν σε τεράστιο βαθμό, ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Να μη μακρυγορήσω, η μετάλλαξη του σιταριού, καθώς και όλων των τροφών βλάπτει!! Ηφύση μας έφτιαξε συμβατούς με τις φυσικές τροφές, και υγιείς!! Η μεταλλαγμένη ουσία που θα θρέψει τα κύτταρά μας θα τα επηρεάσει, ως και μεταλλάξει (είμαστε ότι τρώμε). Ο καρκίνος γνωρίζετε τι είναι, φίλοι κ φίλες μου? Μεταλλαγμένα κύτταρα είναι…και σταματάω εδώ!

 

  Στη συνέχεια, η βιομηχανία προώθησε τις εξυπνάδες τύπου: αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αποφλοιωμένο σιτάρι με έξτρα γλουτένη), αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αποφλοιωμένο σιτάρι, με έξτρα γλουτένη και  τεχνητα διογκωτικά), αλεύρι για τσουρέκι (σιτάρι με διπλή προσθήκη γλουτένης), κίτρινο αλεύρι (σιτάρι σκληρό), σεμολίνα ή σιμιγδάλι (χοντροαλεσμένο σιτάρι), έτοιμες ζύμες (σιτάρι με έξτρα γλουτένη) και φυσικά όλα τα επεξεργασμένα-συσκευασμένα-έτοιμα προϊόντα είτε παραγονται εξ’ολοκλήρου από σιτάρι, είτε περιέχουν. Π.χ. τα κρίθινα παξιμάδια, τα παξιμάδια βρώμης-σίκαλης. Το βλέπουμε στα συστατικά τους.

 

Πάμε τώρα στα προβλήματα υγείας που προκαλεί η κατανάλωση σιταριού.

 

  • Κοιλιοκάκη: οδηγεί σε βλάβη στο λεπτό έντερο.

  • Ευαισθησία στη Γλουτένη: παρόμοια συμπτώματα με την κοιλιοκάκη.

  • Βλάβες στο έντερο.

  • Αλλεργία στο Σιτάρι: αλλεργική αντίδραση, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας.

  • Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (IBS): λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε FODMAP.

  • Πεπτικά Προβλήματα: Φούσκωμα, αέρια, διάρροια και κράμπες στο στομάχι.

  • Αδυναμία πρόσληψης θρεπτικών συστατικών: όπως και με το φυτικό οξυ που εξηγώ για το μούλιασμα των σπόρων, δε γίνεται πρόσληψη μετάλλων, όπως σιδηρος, ασβέστιο, βιταμινών, κλπ.

  • «Αυτοάνοσα» Νοσήματα: χρησιμοποιώ τον όρο τη βιομηχανίας. Όπως έχουμε δεί σε αυτή τη μελέτη μου, αυτοάνοσα δεν υπάρχουν!!

  • Δερματικές Παθήσεις: έκζεμα, ακμή, δερματίτιδα herpetiformis (σχετίζεται και με την κοιλιοκάκη).

  • Νευρολογικά Προβλήματα: γλουτένια αταξία, ημικρανίες Εγκεφαλική «θολούρα» (brain fog).

  • Αυτισμό

  • Διάσπαση Προσοχής (ADHD)

  • Επιληψία

  • Alzheimer’s

  • Ψυχολογικές Διαταραχές: Υπάρχουν συνεχιζόμενες έρευνες συνδέουν το σιτάρι με άγχος & κατάθλιψη.

  • Κόπωση και Ατονία: λόγω διακυμάνσεων στο σάκχαρο του αίματος.

  • Πόνος στις Αρθρώσεις & Φλεγμονές.

  • Ρευματοειδή Αρθρίτιδα.

  • Αύξηση Βάρους - Παχυσαρκία: λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη.

  • Σακχαρώδη Διαβήτης Τύπου 2.

  • Καρδιοπάθειες.

  • Καρκίνους

(Οι μελέτες: link 1, link 2, link 3, link 4 )

  Η ουσία βρίσκεται στο ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να διασπάσει και να μεταβολίσει σωστά τά μεγάλα μόρια των πρωτεϊνών, τηα αμυλοπηκτίνης & αμυλάσης του σιταριού (γλουτένη), όπως συμβαίνει και με την καζεΐνη του γάλακτος. Και, βέβαια, ο κάθε οργανισμός αντιδρά αναλόγως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και της κατάστασης υγείας του.

  Δε θα σας κουράσω με περισσότερες μελέτες, όπως λέω σχεδόν πάντα, κάνετε τη δική σας έρευνα και διασταυρώνετε πηγές συγκρουόντων συμφερόντων!! Μην εμπιστεύεστε τίποτα αν δεν κάνετε προσωπικό έλεγχο!!

 

Και αφού ασχολούμαστε με την κλιματική παπάτζα, στην πρώτη μελέτη έχει ενδιαφέρον να δείτε αυτή την αναφορά.

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

12.000 χρόνια πριν, ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας…κλπ



Σειρά έχουν τα διατροφικά χαρακτηρηστικά του σιταριού, τα οποία έχουν υποβιβαστει.

 

  • Μειωμένα μέταλλα: σίδηρος, χαλκός, μαγνήσιο, ψευδάργυρος (διαβάστε περισσότερα)

  • Μειωμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (περισσότερα)

  • Αυξημενη περιεκτικότητα σε βλαβερό άμυλο (starch) (περισσότερα)

  • Αυξημένη περιεκτικότητα επιβλαβούς γλουτένης (περισσότερα)

  • Αυξημενη (ως 60%) βλαβερή Αμυλοπηκτίνη (περισσότερα)

  • Μειωμένα Αμινοξέα (αυτά που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να συνθέσει πρωτείνη όπου τη χρειαζέται. Ξαναλέω, πρωτεΐνη δεν είναι κρέας!! ) (περισσότερα)

 

Σιτάρι αποφλοιωμένο ή ολικής..?

  Το αποφλοιωμένο σιτάρι (όπως και όλοι οι σπόροι) στερείται σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες (προστασία του εντέρου και του ανοσσοποιητικού), ο σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β κλπ. Ουσιαστικά είναι μόνο γλουτένη, άμυλο και υδατάνθρακας!

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

  Το αναποφλοίωτο όμως σύγχρονο σιτάρι είναι μεγάλη παγίδα!! Με τις μεταλλάξεις που έχει υποστεί το DNA του σύγχρονου σιταριού,  έχει πάρα πολύ αυξημένα επίπεδα αμυλοπηκτίνης (70-75%). Αυτό σημαίνει ότι μόλις καταναλωθεί θα προκαλέσει στον οργανισμό υπεργλυκαιμία και έκρηξη μεγάλης ποσότητας ινσουλίνης για να μεταβολιστεί, εφόσον μετατρέπεται πάρα πολύ γρήγορα σε γλυκόζη. Και αυτό οδηγεί αρχικά σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας για λίγη ώρα, τα οποία ακολουθεί υπογλυκαιμία και μεγάλη πτώση της ενέργειας μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι πεινάμε. Ετσι (απλοϊκα το γράφω) αιτιολογείται η πρόκληση παχυσαρκίας από τέτοιες τροφές. Συν του ότι δεν έχουμε πάρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά…

Παράλληλα, η συνεχής διαταραχη των επιπέδων ινσουλίνης απορρυθμίζει το συκώτι, και οδηγούμαστε σε προβλήματα όπως ο Διαβήτης Τ2, Ορμονικές Διαταραχές, Δερματικά κ.ο.κ. Τέλος, επειδή το μόριο της Αμυλοπηκτίνης παραμένει αδιάσπαστο από τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως κι της γλουτένης, έχουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικά κλπ, και λόγω του ότι ο οργανισμός το αναγνωρίζει ως απειλή «ξένου σώματος» ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό, με αποτέλεσμα τα λεγόμενα αυτοάνοσα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την καζεΐνη του γάλακτος. (η μελέτη)

Tι πήγε λάθος με τις καλλιέργειες & τα προβλήματα Υγείας που προκύπτουν από την κατανάλωση Σιταριού Σήμερα!! Έρευνα, Εναλλακτικές & Λύσεις - Thomais de Fois

Με τι το υποκαθιστούμε για τις καθημερινές μας ανάγκες.

 

  • Δε θα χρησιμοποιήσουμε σόγια (και τα υποπροϊόντα της), διότι για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι αλλαεργιογόνος, είναι σπάνιο να βρεθεί μη μεταλλαγμένη, παρεμβαίνει στο ενδοκρινικό σύστημα και διαταράσσει την ορμονική ισορροπία λόγω του ότι μιμείται τα οιστρογόνα.

 

  • Δε θα χρησιμοποιήσουμε καλαμπόκι λόγω του ότι επίσης είναι σπάνιο να βρεθεί μη μεταλλαγμένο, και επειδή είναι χαμηλής διατροφικής αξίας.  Δεν περιέχει τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειαζόμαστε για να συνθέσουμε πρωτεΐνη, έχει έλλειψη σε τριπτοφάν και βιταμίνη Β3 (νιασίνη), χαμηλή περιεκτικότητα μετάλλων. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα, που απορρυθμίζουν το συκώτι, με ότι αποτελέσματα έχει αυτό, όπως έχουμε δει σε ποηγούμενες μελέτες. Είναι γνωστό ότι στη Νότιο Αμερική και την Αφρική, όπου ο πληθυσμός καλλιεργούσε καλαμπόκι ως κύρια τροφή, ανέπτυξε την ασθένεια  Pellagra, λόγω της έλλειψης θρεπτικών συστατικών.

 

  • Δε θα το υποκαταστήσουμε με κατσαρίδες και σκουλήκια….όπως η Νέα τάξη της Παγκοσμιοποίησης προωθεί..για να αντιμετωπίσουμε την επισιτιστική κρίση, και την κρίση «πρωτείνης» που οι ίδιοι δημιουργούν!! Για τους κινδύνους στην υγεία που ελοχεύουν, όπως αναλύω εδώ!

(νομίζω  πως είναι εμφανής ο εκνεύρισμός μου με την όλη κατάσταση…)

The health risks of eating insects & worms - Carmine - Thomais de Fois

  • Μπορούμε να επιλέξουμε (ναι, και για αλεύρι, κλπ): Όλα τα όσπρια, φαγόπυρο, όλους τους ξηρούς καρπούς, σίκαλη, κριθάρι, σπόρους & αλεύρι Ζέας (δίκοκκο), βρώμη. Αν έχουμε τη δυνατότητα να αλέσουμε μόνοι μας το αλεύρι (ακόμα καλύτερα), φροντίζουμε να μουλιάσουμε πρώτα τους σπόρους μας, και μετά να τους αλέσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το σωστό μούλιασμα, ώστε να απορριφθεί το επιβλαβές φυτικό οξύ. Εξηγώ την απλή διαδικασία εδώ.

All about Soaking Seeds, Nuts & Legumes - Thomais de Fois

  • Επιλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιολογικά προίόντα για το σπίτι μας. Η αγορά απευθείας από τους παραγωγούς ευνοεί και την υγεία μας, και την οικονομία μας και τους παραγωγούς να επιβιώσουν…ώστε να μη χρειαστεί να τραφούμε με τζάμια από τα φωτοβολταϊκά, που κάποιοι γεωκτήμονες φυτεύουν στη γη τους, επειδή οι ξένες εταιρείες τους δίνουν περισσότερα χρήματα…!  Γι’αυτό το λόγο θα φιλοξενήσω εδώ (στην ιστοσελίδα μου) τσεκαρισμένους παραγωγούς προϊόντων χωρίς χημικά, με σωστές τιμές και εξυπηρέτηση. Προσωπικά τους δοκιμάζω ήδη. Διαβάστε το σχετικό άρθρο μου.


  • Αν ακολουθουλούμε διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, έχουμε ανεβασμένο σακχαρο, θα επιλέξουμε αλεύρι με χαμηλούς υδατάνθρακες και θα ζυμώσουμε με προζύμι. Για τη δυσανεξία στη γλουτένη ισχύει το ίδιο, και θα επιλέξουμε όσπρια, βρώμη, σίκαλη κλπ. Εδώ η συναγή και η διαδικασία. Ακριβώς το ίδιο θα κάνουμε για όλες τις παρασκευές μας, είτε είναι ζυμαρικά, είτε πίτσες, κέικ, κλπ. Είναι ακόμα πιο γευστικά και ωφέλιμα με αυτόν τον τρόπο!!

The Healthiest Homemade Sourdough Bread - Thomais de Fois

The Easiest Oat Sourdough Starter - Thomais de Fois

* Πολύ χρήσιμο θα είναι το να γνωρίζετε ότι στη θεραπεία, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε δερματικά προβλήματα, αλλεργίες, Αρθρίτιδες, γαστρεντερικά και άλλα υποτιθέμενα «αυτοάνοσα», είναι το σιτάρι και τα γαλακτοκομικά!! Βλέπουμε άμεση βελτίωση!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αν επιθυμείτε να συμβάλλετε στις έρευνες και την αρθρογραφία για την υγεία μας, μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, μέσω Paypal.

*Τα έσοδα διατίθενται απευθείας στον υπό σύσταση οργανισμό που δημιουργούμε για την προάσπιση της Ολιστικής Υγείας & της Φύσης...που μεθοδικά καταστρέφουν..!


Αυτά προς το παρόν, και ελπίζω να βοηθάω ❤

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορεί να έχτε, ή αν χρειάζεστε βοήθεια σε προβλήματα υγείας, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου απευθείας.

 

  Εγγραφείτε για να μπορώ να σας στέλνω τις επόμενες έρευνές μου και υγιεινές συνταγές.

*Διαχειρίζομαι το site μου προσωπικά και κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας! Αυτές είναι οι αρχές μου!

Θα έχετε επίσης έναν μόνιμο κωδικό έκπτωσης για κάθε αγορά από τον κατάλογό μου και για τις θεραπείες.

 

  Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα υποστηρικτικά σας μηνύματα! Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω να αντιτίθεμαι στην επικίνδυνη βιομηχανία που βγάζει χρήματα από την ασθένειά μας…


Την αγάπη μου,

Thomais

Διεθνώς Πιστοποιημένη Ολιστική Θεραπεύτρια

Μέλος του IPHM

Thomais de Fois - Holistic Therapy, Natural Skincare & Arts

Το άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό, και προκύπτει από μακροχρόνια έρευνα και σπουδές.

Μπορείτε να αναδημοσιεύετε το άρθρο αυτούσιο, όχι μέρος αυτού και χωρίς να αναφέρετε πηγή.

All rights reserved © Thomais de Fois 2024

Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts

Comments


bottom of page